Синоптиците предупреждават за значителни валежи от дъжд, гръмотевици и градушки на

...
Синоптиците предупреждават за значителни валежи от дъжд, гръмотевици и градушки на
Коментари Харесай

Дъждовно време с гръмотевици и градушки ни очаква днес

Синоптиците предизвестяват за значителни превалявания от дъжд, гръмотевици и градушки на Разпети петък.
Оранжев код за рисково време е разгласен в София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. 
Жълт код за евентуално рисково време е разгласен в съвсем цялата страна. Единствено в областите Силистра и Добрич няма заплаха от значителни превалявания. В съвсем цялата страна в петък ще бъде дъждовно, тук-там се чака да има интензивни превалявания. В планинските региони преваляванията ще са обилни и ще са съпроводени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде сдържан, краткотрайно мощен с променлива посока. След обяд ще се ориентира от запад и с него дневните температури ще се понижат.
Минималните температури ще са сред 10° и 15°, а максималните ще са сред 13° и 18°. В София минималната температура ще е към 11°, оптималната - към 13°. В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и региона на Централен Балкан преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 4°.
По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР